Polen - torsdag den 31. marts 2016


Poznan

Tilbage

I dag skulle byen Poznan så ses efter, de har som andre større byer i Polen sporvogne og busser, som fungerer upåklageligt. Jeg tog tid her til aften, 9 min. fra vi havde købt billetten og til vi var stået af på det stop, vi skulle. 6 stop tror jeg vi kørte.

Da vi kom ind til byen, lejede vi med noget besvær et par cykler, som førte os 6 km. rundt i en park, der havde et par stor legepladser + motions ting til de voksne og masse af skulpturer, grønne områder og små skove, dejlig tur.

En formiddags øl er det ikke blevet til endnu, så Alex mente, at det skulle være i dag. Han havde bare glemt at aftale det med PIWNA STOPA Craft Beer Pub, som var det sted, vi stod uden for kl. 11.30 og så åbnede de først kl. 12.00.

Næste punkt på planen var at se Poznan Croissant Museum. 30 kr. og vi sad en time og blev underholdt med en historie om den bygning vi var i. Og hvorfor de synes historien om Saint Matin Croissant var så vigtig. Jeg lærte også en for mig ukendt måde at rulle et horn på. Ja man ved aldrig hvornår man høre noget man kan bruge til noget fremadrettet. Der var så klar en smagsprøve, men klokken var også blevet 13.30. Så af sted ud og finde et spise sted. Ikke noget problem der er masse af dem, vi fik rigtig god mad og service på Pastela Restaurant og Cafe.

De gør rigtig meget i blomster til kirkegården. Mest de kunstige, som de binder lige som vi ville havde gjort det med friske blomster. Der var marked på den gamle markedsplads, dog var de ved at pakke sammen, da vi nåede frem, radiser til ostemaden fik vi da købt. Vi måtte også tilbage til Craft Beer Pubben. Den var hyggelig, speciel og bestemt et besøg værd. Det var godt, at camperen ikke skulle ud at køre. Den har faktisk stået helt stille i fem dag, på denne tur.

I en turistbrochure havde jeg set et par højhælede sko, som jeg gerne ville prøve. Vi fandt butikken og vi så os lidt rundt men kunne ikke se skoene, ville gå neden under for at se. Så sagde en meget venlig dame, at hun skulle henvise os, hvorpå hun fortalte om en masse sko mærker, vi aldrig havde hørt om og så blev vi vist nedenunder. Og der var den jo, jeg prøvede den, den virkede stiv og meget høj. Så så vi den i flad men i en farve jeg ikke kunne lide. Jeg tror Alex holdt vejret, for han fortalte bagefter at den høje kostede ca. 4.800 kr. Den lave kostede kun ca. 2.700 kr. Flotte var de.

Efter den omgang trængte vi faktisk til en øl. I første omgang gik vi til et gammelt bryggeri, der var lavet om til et stort indkøbscenter. Meget flot – men ingen gode ølsteder

I byen fik vi øje på et sted, hvor de serverede belgisk øl. Polsk øl smager meget fint. Lidt i stil med tjekkisk øl. Men noget af det bedste øl er fra Belgien. Dyrt (sammenlignet med polsk øl) – men godt.

Klokken 20.30 var vi efter ti en halv time på farten hjemme i camperen igen, til lidt ost og en sildemad. Det kravlede på øjnene

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34